De arrangementen

STUDIEhulp
Binnen Studiepunt komen de meeste jongeren vier middagen per week om samen met hun begeleider aan de slag te gaan. De jongere komt wanneer hij of zij vrij is en kan tot 2,5 uur per middag begeleiding ontvangen. Wanneer uw zoon of dochter een middag niet kan, bijvoorbeeld doordat hij of zij sport, kunt u kiezen voor een arrangement van drie middagen. Houd u er dan wel rekening mee dat het iets langer duurt voordat u resultaten ziet.

Werken Onder Leiding (WOL)
Op het moment dat de jongere zich de vaardigheden met betrekking tot plannen en ‘leren leren’ voldoende heeft eigengemaakt, kan worden overgeschakeld op een arrangement met minder begeleiding. In dit arrangement plant de jongere zelf en is de begeleiding alleen gericht op het aan de slag gaan tijdens de middag. We noemen dit arrangement dan ook ‘Werken onder leiding’ (Wol). 

Huiswerkgroep
De huiswerkgroep is bedoeld voor jongeren die zelfstandig kunnen plannen en leren en daarbij voldoende motivatie en zelfinzicht hebben om ook echt gemotiveerd aan het werk te gaan. Zij kunnen in de huiswerkklas onder toezicht in een rustige omgeving aan de slag. 

Bijles
Het kan soms nodig zijn om tijdelijk bijgespijkerd te worden in een bepaald vak, voor deze jongeren bieden we bijles. De bijles wordt altijd één op één gegeven. Bijles kan gegeven worden voor alle vakken en op alle niveaus. U kunt per keer achteraf betalen of een knipkaart met 10% korting van te voren betalen.